Skrevet av HSIL Telegrambyrå, 2010-04-27

Forventningsfulle tilskuere møtte opp på Ellingsdude stadion i håp om å se festfotball fra dalens Barcelona, Ellingsrude. Fotball fikk de se, men festen uteble...
Opptil flere tilskuere valgte bort storkampen mellom Inter og Barcelona på TV for å få med seg lokalderbyet mellom Ellingsrude og Høybr/Stovn. Hvem ønsker vel se Barcelona og Messi varte opp til fest på TV, når de kan oppleve Høybråtens Messi, Kenn Hermansen på nært hold?

Alle burde valgt TV skjermen. Spennende ble det ihvertfall ikke på Ellingsdude stadion. Ellingsrude vartet opp med en rekke flotte side- og støttepasninger, men i lengden kan det bli litt kjedelig å se på. Høybråten lå i taktisk stabilt sideleie hele kampen, men skapte ikke store greiene de heller. I det store og det hele kunne kampen blitt avgjort på myntkast, men dommeren valgte heller å avgjøre det med straffespark. Når ingen protesterer på et straffespark, er det et tydlig tegn på en korrekt dommerbeslutning.

Klubbeier og rikmann, Odd Han Olstad, hadde for anledningen fått fraktet noen gamle utgåtte bompengeboder opp til Ellingsdude stadion. "Kjekt å ha når Ellingsrude og Høybråten møtes til neste kamp", var Odd Han sitt svar på spørsmål fra pressen. HTB gjorde Odd Han oppmerksom på at neste kamp mellom disse to lagene vil bli spilt på Høybråten stadion, men det avfeide han kun som et ondsinnet rykte. "Med en så flott bane som Ellingsrude nå har fått må alle kamper spilles her, ferdig med det". De som i fremtiden ønsker å få kontakt med Odd Han Olstad bes møte opp på Ellingsrud.

Kampens store høydepunkt var nok for de fleste hjemkomsten til Thomas "Møkkamannen" Kristoffersen. Unggutten bor i Moss, men har valgt å spille for HSIL denne sesongen. 3.divisjonsspill for Sprint/Jeløy, fantastiske baneforhold og kort avstand til treningene var ikke nok til å droppe HSIL drakta. Han har fått sin egne lille hybel i sommerhuset til klubbeieren. Rommet er såpass lite at han må sove sittende, men Thomas avfeier problemet med at "det var sånn de gjorde det før i tiden, luksusproblem...".

HTB spurte tv-kjendis, kjentmann og hovedtrener Harald Ødegaard om hvorfor han har valgt å hente tilbake Kristoffersen: "Han bor i Moss og lukter møkk. Den eneste måten å få HSIL spillerne til å løpe på, er å få inn en kar med mosselukt. Ingen av gutta orker å være i nærheten av han, så når Thomas beveger seg, beveger også de andre seg. Det er fantastisk å se på. Han har fått en helt annen rytme inn i laget. Er han heldig og får tak i ballen kan han bevege seg rundt omkring på banen med uten at noen tar fra han ballen. Det er helt klart en fordel for oss. Gutta på laget har gitt han kallenavnet Møkkamannen, men jeg har inntrykk av at han liker navnet."

Og for de som lurer på resultatet: Ellingsrude vant 1-0, på straffe...