Skrevet av Thomas Ødegaard, 2009-09-21

HSIL A-lag sikret seg tirsdag kveld ny kontrakt i 4.divisjon også neste år. Klaus Kristiansen sørget på egenhånd for en mørk kveld for laget fra Juvelene i Oslo, Oslojuvelene.
I en kommentar til lokalavisen Øredobb sa han følgende etter kampen: "Jeg har et relativt lavt tyngdepunkt. I utgangspunktet hadde nok Oslujuvelene passet bedre til meg som person. Juvelene mine er nemlig hovedgrunnen til mitt lave tyngdepunkt. Men hjertet mitt tilhører HSIL."

HTB har drevet en del reasearch for å finne ut hvor Juvelene i Oslo finnes på kartet. Pt har vi ikke funnet et eneste spor etter stedet. Det nærmeste vi finner er ulike gullsmedforretninger og har vel konkludert med at Oslojuvelene er sønner av Oslos gullsmeder. Dog var det skuffende lite gull og juveler på banen, hvis vi da ser bort fra Klaus sine.

Det er tydlig at Oslojuvelene har hentet inspirasjon fra søsterklubben Oslo diamantene. De viste finslepen teknikk i verdensklasse, og minnet mer om Real Madrid enn et drabantbylag fra Oslo. At Oslos gullsmeder produserer den lekreste kroppspynt visste vi allerede før kampen, men at de har klart å produsere fotballspillere på tilsvarende nivå er ikke mindre enn sensasjonelt.

Likevel kom de til kort mot et HSIL lag med blaserte spiller som Simen Isbreen, Marius Nordkveite, Even Pinglen og Vishnuvartan Thureichelvam. Sirkuskunstene til Oslojuvelene ble brutalt avstraffet. Tømrersønn og tømrer Thore Utro ofret nesen sin i oppgjøret mellom bondeætten og sosieteten. Den rennende væsken i ansiktet var en herlig blanding av svette og blod.

Oslojuvelene var avhengig av seier i kampen mot HSIL for å ha en reell mulighet til å unngå nedrykk. HSIL på sin side ville sikre plassen med seier. HSIL viste klasse og vant til slutt 2-1 etter to scoringer av den eneste juvelen på banen, Klaus Kristiansen.