Skrevet av Thomas Ødegaard, 2009-09-11

Etter flere år som Lokomotiv Oslo ble det på forrige styremøte besluttet å endre klubbnavnet til noe som passet mer til visjoner og spillestil. Lokomotiv Oslo endret fra og med 1.august navn til Aero Oslo. Med sin snitthøyde på 1.95 kom HSIL A-lag til kort med sin snitthøyde på ca 1.65.
Lite visste HSIL A-lag om navneendringen, lite visste HSIL A-lag om total endring i spillestil. Fra løp rette som jernbaneskinner, hurtige sporskifter og en rekke planoverganger, stilte Aero Oslo til kamp med vinger under armene. Taktikken var forsåvidt grei: Hver gang forsvaret hadde ballen kom det en 'Takeoff med full flaps' fra backen til sine to meter høye spisser. Nå fikk ikke spissene gjort særlig annet enn å flakse med vingene før Even Kranglen sørget for kraftig turbulens, men likevel kom HSIL til kort denne kvelden.

Jonas Slemmerud har lenge vist en enorm interesse for modellfly. I sitt lille plastelinaverksted på Kalbakken modellerer han krigsfly fra andre verdenskrig. Den siste tiden har han imidlertid også begynt å lage modeller av moderne passasjerfly. Har du lyst til å treffe Jonas Slemmerud er det størst sjanse for å treffe han på Gardermoen Flyplass. Han står stort sett på parkeringsplassen like før selve terminalområdet. Se etter en stor stjernekikkert. Finner du han ikke der er han sannsynligvis inne på terminalområdet og prater med flyplasspersonalet.

Jonas Slemmerud sin enorme flyinteresse ble utslagsgivende for kampen. Selvmålet han scoret i førsteomgang ble det eneste målet i kampen. På spørsmål fra pressen om hvorfor han valgte å score for Aero Oslo sa han: "Det er alltid interessant å se hvordan vingespennet til til et fly fungerer etter en perfekt takoff. Den dynamikken vi så når Aero Oslo samlet seg for å feire målet var fantastisk. Hvordan de klarer omfavne hverandre med det vingespennet de hadde er ganske utrolig. Når mer enn ett fly møtes på denne måten ender det som oftes i en katastrofe."

På tross av tapet var det en fin og harmonisk stemning i garderoben etter kampen.