Skrevet av HSIL Telegrambyrå, 2009-05-26

Forventingene var høye på Høybråten Memorial Stadion tirsdag i forrige uke. Etter fire kamper og ni poeng skulle seier mot Kjelsås 3 bli like enkel som en spasertur i Frognerparken. Publikum forventet at veltrente ungkropper skulle entre banen. Overraskelsen var derfor stor når storheter som blant annet Petter GammelPungen Lutro veltet ut på gressmatten.
Foranledningen til episoden var at Høybråtens unggutter ikke hadde anledning til å møte opp til kamp. Ingen aner hvorfor de ikke kunne stille. Det var nemlig ingen som hadde sendt forfallsmelding til Allan Tightjeans Cameron i forkant av kampen. Han hadde da ingen annen mulighet enn å ringe gamle helter etter hjelp.

Ut på banen entret gamle storspillere som Petter GammelPungen Lutro, Haraldinho Ødegaard, Stein Øltønna Pedersen, Ulf Mathias Strandhus, Rune Johansen Johnsen, Stig Kclaussen, Morten Hammeren, Morten Li Lihus og ikke minst Tor Endre Andresen. Alle hadde valgt å ta på seg de minste shortsene, for det var disse de i fornem tid hadde suksess i. Siden den gang har nok shortsene krympet noe...

Ingen forventet spesielt mye av storhetene. De forventningene som kanskje lå der, ble ei heller innfridd. Rundspilt til gangs, men all ære til gutta som stilte opp for klubben i sitt hjerte. 6-0 tap sier sitt, men historien hadde kanskje vært en annen om HSIL hadde stilt med A-laget sitt.