Skrevet av HSIL Telegrambyrå, 2009-05-01

HSIL møtte tidlig opp til kamp foran årest første hjemmekamp. Gutta tok seg fri fra jobben og stilte til frokost allerede klokken 0900 på Høybråten klubbhus. Allan satte på vannkokeren når gutta kom, som nok en gang forårsaket strømbrudd i hele øvre groruddalen.
"Vannkokeren er ikke problemet, den har jeg brukt siden jeg kom fra Skottland for tyve år siden. Den har aldri skapt noen form for problemer tidligere.", snerret Allan McGhee til en representant fra Norges vassdrags- og energidirektorat rett etter hendelsen. Det skal legges til at representanten fikk tilbud om å spille dagens kamp for å løse lagets midtbaneproblem. Allan har uttalt at han ikke er fornøyd med spillernes taktiske vurderinger på midtbanen, og ønsket derfor å sette inn representanten fra Norges vassdrags- og energidirektorat inn sentralt på midtbanen. Dette skulle visstnok være et forsøk på å tilføre laget ny energi samt strømlinjeforme midtbaneleddet. Representanten har aldri spilt fotball tidligere, men ble i sine yngre år kretsmester i kyrrong, uten at det så ut til å bekymre Allan nevneverdig. Dessverre måtte representanten melde forfall da han skulle på seniortreff senere på kvelden.

Fagerborg ankom HSIL stadion i god tid før kampstart, men ble sendt til en annen bane av manager Tor E Andresen. "Jeg trodde dette var et old boys lag, og sendte dem til Ellingsrud", er Tors kommentar til saken. Og ingen kan bebreide HSILs manager i ettertid. Fagerborgs tropp viste seg å ha en snittalder på 30,3 år og troppen kunne i realiteten vært fedrene til de fleste på HSILs A-lag. Guttungene fra Høybråten hadde en snittalder på 23,3 år. Rasmus spurte gjentatte ganger midtstopperen til Fagerborg om han ikke tilfeldigvis var faren hans. Savnet etter en farsfigur er voksende hos unggutten, selv om Espen Benkø i stor grad har tatt gutten under sine vinger. Espen uttalte i et intervju med Kay Grue Thorsen fra Groruddalen budstikke at "Rasmus har en balsamert sjel. Samtidig er den kraftfull og hvilende. Noen kaller Oliven en frukt, men jeg synes den er sterkere. Akkurat som Rasmus.".

Odd Jan Olstad kjøpte seg tidligere i år aksjemajoritet i klubben og satte seg selv inn i stillingen som styreleder. Klubbeieren er forøvrig storebroren til A-lagets Jonas og Rasmus Semmerud. Dette er relativt ukjente fakta for de fleste, men Odd Jan sendte selv ut en pressemelding om dette før årets seriestart. På spørsmål om hvorfor han hadde et annet etternavn enn sine brødre svarte han at han hadde kjøpt seg det nye navnet da det ga navnet hans en bedre klang. I tillegg foretrekker han å bli kalt Janus Olstad. Jonas og Rasmus vurderer visstnok også å kalle seg Janus Olstad.

Det har den siste tiden blitt stilt mange spørsmål rundt den store blå containeren som står midt i løpebanen. Enkelte beboere synes den rett og slett er forferdelig stygg og har vurdert å flytte fra området. Andre beboere lurer på hva i alle dager den blå boksen skal brukes til. I følge Janus er den blå containeren hans private sommerhus. I løpet av relativt kort tid skal det bygges en balkong på toppen av containeren. Her skal han ta i mot hyllest fra folket under diverse arrangement. Containeren er fullt innredet, og har blant annet heis ned til en bunker femti meter under bakken. Her skal styremøtene gjennomføres.

Den samlede erfaringen til Fagerborg viste seg å være utslagsgivende. Allerede etter 25 sekunder gikk de opp i ledelsen mot et nokså paralysert Høybråten lag. Alle pekte forvirret på hverandre og mente alle andre enn dem selv hadde skyld i målet. Simen Isbreen tok til slutt på seg skylden, selv om han sto på innbytterbenken. Dette resulterte i senkede skuldre og umiddelbar respons. Nyinnkjøpte Fritjof Oseid sørget for utligning allerede etter fire minutter. Favoritten Fagerborg ble stive i leddene og ble til tider kjørt over av unge menn fulle av hormoner. Dessverre uten uttelling. De gamle er alltid eldst og gikk opp til 2-1 etter 25.minutter. Ungkapitalistene fra Høybråten ga aldri opp, og rett før pause sørget de nok en gang for uttligning etter en fantastisk heading av Pedro Alberti (innleid fra det italienske serie B laget Frosinone).

2-2 til pause.

HTB aner ikke hva som skjedde i garderoben i pausen, men ut på banen kom en Høybråtengjeng full av potens. Publikum trampeklappet spillerne ut på banen. Andreomgang skulle bli en høydare. Men for en nedtur det ble. Spillerne så ut til å være mer opptatt av sine egne skolisser enn hva som skjedde rundt dem. Nesten samtlige spillere byttet seg selv ut for å knyte dem, og da blir det enkelt for motstanderne. Fagerborg vant andreomgangen 4-1. HTB anbefaler Allan McGhee å lære gutta dobbelløkke før neste seriekamp.

Om syv år vil snittalderen til Høybråten være den samme som på dagens Fagerborglag. Snittalderen til Fagerborg vil da være på 37,3 år. Kanskje HSIL har en mulighet til å vinne da?