Skrevet av Thomas Ødegaard, 2008-09-09

Norges Statsbaner er ikke som andre statsbaner og bedrifter. At de etablerer lag i seriesystemet for idrettslag er intet mindre enn imponerende. Oslopolitiet (OPIL) er vel en av få andre aktører som har gjort tilsvarende. NSB Oslo var et meget strukturert og pliktoppfyllende lag som sannsynligvis legger opp fotballtaktikken på jernbanevis. Løpene kom som rette jerbaneskinner, de hadde en rekke planoverganger og gjorde hurtige sporskifter.
Rett som det var brukte de dobbeltspor og høyhastighetstog. For Grushaugen og eventuelt andre tilskuere måtte dette oppleves som å sitte på Bergensbanen.

Juniorledelsen følger til stadighet med på A-kamper der juniorspillere er involvert. Så også tirsdag kveld. Juniormaster og trener Hallal Ødegaard valgte å innta en plass kun noen få geistelige får innta på en A-kamp på Høybråten stadion. På Inger Hammers terrasse. Med seg hadde han godstolen fra tv-stuen sin. Juniorene Shabaz, Hamsa, Michel og Ali måtte melde forfall til dagens A-kamp fordi de måtte bære stolen fra Stigenga til Høybråten stadion. Den eneste som slapp unna var Jørgen, som isteden spilte en strålende kamp i A-lagstrøya. Unni Storsveen sto et lite stykke bak og stekte vafler til Hallal. Lagleder Alf "Wiener" Hansen satt i garasjen under, men stakk til stadighet opp på terrassen for å gi Hallal en lett fotmassasje. En snodig gjeng...

Martin Svendsen ønsket å følge HeadCoach Klas Kristiansen Andresens eksempel, og pyntet seg derfor med sine aller fineste truser til denne kampen. Martin uttalte før kampstart at trusen han skulle ha på seg var pyntetrusen han bruker på julaften. Noen velger å ha julenisser på sitt innerste plagg, andre reinsdyr... Martin velger tydligvis en helt annen strategi, G-streng. Et noe underlig valg synes redaksjonen, men Martin forklarte det på følgende måte: "I juleuken sliter jeg ofte med noen kilo ekstra. Det er tungt å bøye seg ned for å plukke opp gavene fra gulvet. Det er akkurat som om magen er i veien. Det blir ikke noe bedre når trusen i tillegg er så stram at den klemmer magen ut. Den geniale løsningen fant jeg til slutt ut måtte være G-strengen. Ikke strammer den, i tillegg får setemusklaturen jobbet på en mer naturlig måte. Når jeg nå plukker opp gavene på julaften får jeg jobbet rundt magen når jeg bøyer meg ned. Altså, en slags sideforskyvning. Tanken er å videreføre dette til fotballen. Som midtbanespiller foretar jeg en masse sideforkyvninger i løpet av en kamp. Har jeg G-strengen på vil setemusklaturen jobbe sammen med meg og Simen til å foreta hurtigere forskyvninger i leddet."

Redaksjonen må virkelig si at trikset fungerte. I kampen mot NSB Oslo var det lite som kom gjennom muren i midtbaneleddet. Marit Svendsen, Simon, Jørgens kusine og ChiChi stengte det som kom. Eventuelle rester ble plukket opp av forsvarsfireren som også viste muskler i denne kampen. HeadCoach Klas sikret seg toppscorertittelen etter sin scoring på hodet i førsteomgang. TurApotekTekniker Espen Benestad jobbet utrettlig på topp, og løp formelig ned det som måtte komme i hans vei. En usedvanlig bra lagmoral. NSB Oslo skapte knapt en sjanse i denne kampen, mens HSIL misset et utall store målsjanser. Men det ble seier, og det var jaggu fortjent. NSB Oslo var et hyggelig og sympatisk lag som vi ønsker lykke til videre i serien.