Skrevet av Thomas Ødegaard, 2008-09-05

Noen som har prøvd å spille en fotballkamp i en trang olabukse? Redaksjonen kan ikke skjønne annet enn at det må være forferdelig ukomfertabelt og ikke minst lite praktisk. Løpesettet vil se helt latterlig ut, og trange olabukser gjennomvåte av svette gir nok ikke den beveligheten som kreves av en fotballspiller.
Nå er det bevist; Tirsdag kveld valgte HSIL å bytte ut shortsen i førsteomgang med trange olabukser i pausen. Hvorfor de valgte å gjøre dette er for redaksjonen en gåte, men på den en andre siden beviste HSIL denne kvelden at shorts definitivt er det mest velegnete fotballantrekket.

For bare noen få år siden fantes det ett spesielt krydder i Oslofotballen. Det var mange hovedretter på fotballbanene den gangen, men bare ett krydder. I dag har dette legendariske krydderet valgt å klippe håret sitt tynt, men på den tiden hadde han litt lengre hår som han bandt opp i en lang hestehale. Småjentene reiste byen rundt for å se på den "Norske Latinohingsten". De heldigste ble til og med avbildet sammen med han. Mannen kan fra flere vinkler se slank ut, men han har valgt å beholde en liten pondus som han gjemmer bak store jakker. Han har selv uttalt at: "Jeg nekter å se ut som Harlad Ødegaard. Han er så slank at six-packen strutter ut fra magen. Jeg synes i grunnen det er et litt ekkelt syn". Fotballkarrieren hadde han i Kjelsås. Trenerkarrieren hadde han både i Kjelsås og Høybråten. Vi snakker selvfølgelig om Alf "Wiener" Hansen, lagleder for HSIL G17. Tirsdag kveld braket hans to hjerteklubber sammen på Grefsen stadion. Og hvilken berg- og dalbanetur det ble...

Glem Tusenfryd og Kristiansand dyrepark. Førsteomgangen på Grefsen stadion var som å oppleve fødselen til sjimpansen Julius på ny, samtidig som du satt i en av vognene på ThunderCoaster. Men for en nedtur det etterhvert ble. I andreomgangen minnet HSIL mer om gjeng venninner på tupperwear party. Fra 1-1 i førsteomgang til 1-5 tap i andreomgang. Sluttresultat 2-6. En skam for Høybråten, en skam for Alf Hansen. Dette var dagen da Kjelsås og HSIL skulle spille uavgjort, en uformell gest til Alf.