Skrevet av Thomas Ødegaard, 2008-08-28

Et halvt århundre var representert da HSIL møtte St. Hanshaugen mandag rett etter lunsj. I en av bilene på vei til kampen satt fire tiår. Reza representerte 60-tallet, Thomaz 70-tallet, Even 80-tallet og Shabaz 90-tallet. På Bjølsen stadion ventet konstituert klubbeier Tor Andresen, representant for 50-tallet. Hvem vet, til neste kamp klarer kanskje HSIL å samle et helt århundre?
Nilen har sammen med gründer Hermansen slitt med å finne frem til HSILs bortekamper denne og tidligere sesonger. Av en eller annen grunn velger de å kjøre til Voldsløkka/Bjølsenfeltet hver gang HSIL skal spille bortekamp. De må deretter geleides til det stedet kampen skal spilles. Men egentlig er ikke dette så dumt. Voldsløkka ligger sentralt i Oslo og er et godt utgangspunkt å kjøre fra til samtlige 4.divisjonskamper. På mandag slapp dog Nilen å reise videre. Kampen skulle spilles på oppmøtestedet hans.

Kampstart var som nevnt satt opp rett etter lunsj på Bjølsenfeltet. De fleste spillerne på Høybr/Stovn er deltidsansatte industriarbeidere, og slet av den grunn med å rekke kampen. Noen stemplet seg imidlertid ut før tiden for å rekke kampen som måtte vinnes hvis tredjeplassen og mulig opprykk fortsatt skulle være innen rekkevidde. Grunnet den tidlige kampstarten ble første halvdel av 1.omgang brukt til oppvarming. Hvis man i det hele tatt kan kalle det oppvarming. Det minnet mer om god gammeldags husmorstrim fra 40-tallet. Det var først de siste 15 minuttene av 1.omgang HSIL valgte å spille fotball i denne kampen. 2.omgangen så ut som en fortsettelse av husmorstrimen, dog i en extended version. St.Hanshaugen imponerte ikke med glitrende spill i denne kampen, men de var syv hakk bedre enn krigerne fra Nordre Groruddalen. HSIL skulle følge opp de siste fem kampers storspill med selveste juleaften på Bjølsen storstadion. Spillet minnet mer om fet ribbe og altfor mye aquevitt. 1-3 tapet var vel fortjent, og kanskje lærdommen etter kampen er at en velykket julaften krever gode forberedelser og en sulten mage? Men HSIL vil reise seg, det er det ingen tvil om. Det er mulig Klas må ta på seg de peneste trusene til neste kamp. Det hjalp mot Lokomotiv Oslo, kanskje hjelper det også mot Kjelsås 3?