Skrevet av Thomas Ødegaard, 2008-08-20

Glem Pelé. Glem Maradona. Glem Ronaldinho. Glem Mezzi. Glem Schmeichel. På Høybråten stadion kan du i disse dager isteden nyte synet av juniorene Shappaz, Kusinen til Bryni, Hamsa Bryggerier, Mo i Rana og Ali kaffe. Alle i aksjon for moderskipet, A-laget. Blandet sammen med noe eldre blaserte spillere ble kampen mot Frigg 2 som å nyte en spasertur over det nye operabygget. Et vakkert syn av finslepen marmor.
Klubbledelsen til Høybråten og Stovner har de siste femten årene jobbet med et prosjekt de har kalt "HSIL". Forkortelsen står for Highly Successfull Instrument Enthusiasts. Hvorfor L'en i forkortelsen er der isteden for E er uklart, men ryktene sier at et flertall av ledelsen syntes de burde forkorte det til "HSIL", for da slapp man å huske så mange forkortelser. Mandatet til prosjektet var kort og greit: "Å avle frem spillere som en gang i fremtiden kan løfte HSIL inn i en ny æra, gjerne med ufine midler". Systematisk trening er ikke lenger nok til skape storspillere. Dette mente ihvertfall klubbledelsen den gang. Dermed ble et oppkok av gamle bildekk, instrumentolje og metanol middelet ledelsen brukte for å nå nye høyder. Middelet har fått det fengende navnet "Skapelsen", og ble systematisk blandet ut i vannflaskene til samtlige HSIL lag siden prosjektoppstart. Og konturene av "medisinen" så du på Høybråten Memorial Stadium i går kveld. Det var som å være på rallyløp, symfonikonsert og feire nyttårsaften samtidig.

Enklere blir det ikke for motstanderen når HSIL har sønnen til Tarzan på laget. Dette har lenge vært en godt bevart hemmelighet, men Nilen slapp selv katten ut av sekken i går kveld da han ringte fra sin fars telefon til en i lagledelsen. Nummeret var ukjent for laglederen, som dermed søkte opp nummeret hos 1881. Nummeret var registrert på Tharshan. Nilens far heter, og er, i virkeligheten Tarzan, men går altså under pseudonymet (dekknavnet) Tharshan. Et meget lurt trekk for unngå oppmerksomhet. At Nilen er sønnen til Tarzan viste han til det fulle, også i går. Med knekt tå og knekt finger viste han nok en gang hvilken spiller han er. At tåa i tillegg var teipet sammen med fingeren gjør bare prestasjonen større. Heiagruppen Grushaugen ønsket Nilen tilbake med trampeklapp. De er foreløpig ikke nok medlemmer til å gjennomføre en hørbar trampeklapp, men de tok, som alltid, sine forhåndsregler. Med seg hadde de en Ghettoblaster. På fullt volum spilte de av trampeklapp de hadde lastet ned fra nettet. Fantastisk!

All ære til Headcoach Klaus Kristian Kristiansen som faktisk startet med tre juniorspillere fra start. Dette varmet hjertene til juniorledelsen som stilte kjønnssterke opp til kampen. Det er tydlig at operasjon "In ya'face" fortsatt skaper rytmebølger som formelig slår ned det som kommer i dens vei.

Kampen ble en tøff batalje med mange skader. Verst gikk det utover kaptein og tredjetrener, Lars Bølla Andresen, som fikk en stygg kneskade noen minutter før slutt. Dette ga en klar demper på seiersrusen, men noe samba ble det likevel. HSIL gikk opp til 1-0 ledelse i førsteomgang etter scoring av junior Shappaz. 1-1 kom noen minutter før pause. I andreomgang fikk Frigg 2 en 1-2 ledelse etter scoring på straffe, før Espen Benkø sørget for balanse i regnskapet etter et fantastisk skudd fra 37 meter. MasterCoach Klaus sørget for 3-2 ledelse på et innlegg fra stortalentet Reza 1000, mens 4-2 kom på et frispark som såvidt nådde frem til keeperen... Keepertabbe... Målscorer: Klaus K.