Skrevet av Thomas Ødegaard, 2008-08-14

A-laget reiste tirsdag i samlet flokk til Ekebergsletta for å få med seg de siste Norway Cup kampene og senere på kvelden spille en oppvisningskamp/seriekamp mot KFUM 2. Lite skjønte de da en av de mange hundepasserne på sletta fortalte dem at Norway Cup forlengst var avsluttet. "Ekebergsletta er nok en gang det hundeparadiset det bør være", fortalte hundepasseren. Slukøret tuslet jernguttene fra Stovner tilbake til garderoben for å gjøre seg klar for seriekampen mot KFUM 2.
Drømmen om å spille en oppvisningskamp for tusenvis av ivrige Norway Cup deltakere ble knust av en hundepasser med bart og måne. Konstituert klubbeier, ansvarlig manager og keepertrener Tor Andresen klarte likevel å tenne gnisten i gutta igjen etter lovnader om nye vannflasker og mer strømpeteip til neste seriekamp. Jernguttene fra Øvre Groruddalen er ikke like blaserte som andre norske spillere. John Carew vil heve en årslønning på 35 millioner de neste tre årene. For HSILs jerngutter har penger null verdi. De materielle behovene er satt til side. Isteden teipes hjertet utenpå brystet før kampene blåses i gang. Så også på KFUM stadion tirsdag kveld. MasterCoach Klaus Kristiansen Andresen uttrykte stor bekymring for manglende treningsgrunnlag etter to måneders fotballferie før kampen. I tillegg viste det seg at flere av HSILs sentrale spillere denne høsten reiser til andre kanter for å studere. Deriblant toppscorer og gründer Kenneth Hermansen. Han hadde hørt mange gode ord om partystedet og storbyen Bodø. Han ringte selv til Klaus og fortalte om beslutningen: "Jeg er litt lei av bo i en såpass liten by som Oslo, og velger isteden å reise til hovedstaden vår, Bodø. Jeg trenger litt storbyliv for å gjenopplive sambadrømmen min. Lykke til!". Vår andre spiss og multitalent Torbjørn Müller valgte seg inn på studiet militæret i indre Troms. Et ettårig studie hvor man lærer praktiske ting som sengestrekk, å vente, å varme opp kalde føtter, å pusse sko og sette opp telt (gjerne flere ganger i løpet av en dag). Steffen Andersen har valgt bort fotballen, og velger isteden å satse for fullt på en politisk karriere.

En av Høybråtens største stjerner og idoler, Nilen Thureichelvam, meldte forfall til kampen mot KFUM pga en knekt finger. En klar svekkelse for Høybråten. Nilen har vært en av de spillerne som holder et stabilt høyt nivå i alle kampene han spiller. Det spekuleres dog i om gutten har gjeld han sliter med å få betalt. Like før fotballferien kom han på trening med en knekt tå. Nå er fingeren knekt... En tilfeldighet?

Tredjetrener og keeper Lars Andresen Andresen Kaggestad stilte opp til kamp med en nyvinning innen keeperteknologi. Med en magnet, som minnet veldig om en helt ordinær butikkmagnet, håpet Lars at fotballen skulle suges opp av magneten og forsvinne. En klar ulempe med en slik nyvinning er at klubbenes ballbudsjett etterhvert ville blitt utålelig høyt. Lars er kjent for å være en snill og ærlig gutt, men har nok vært litt naiv da han hørte på selgeren som solgte han hanskene. Senere på dagen ble nemlig Lars tatt for butikktyveri på vei ut fra en lokal Nille butikk. Boten blir betalt av konstituert klubbeier og trubadur Tor Endresen Andresen.

HSIL klarte seg godt med tanke på treningsgrunnlaget mange hadde. Tabelltoer KFUM 2 hadde nok håpet på svakere motstand i sin første seriekamp etter ferien. HSIL bet godt fra seg, men det fantes noen perioder kampen der HSIL minnet mer om Tufte IL enn et topptrent 4.divisjonslag. Dog, alt i alt en godt gjennomført kamp av HSIL selv om den endte med et 3-2 tap. KFUMs tredje mål kom i det 85.minutt etter en røff takling av MasterCoach Klaus innenfor 16 meteren. KeeperLars reddet sin tredje straffe for sesongen, men returen ble fanget opp av motstanderen som enkelt satte ballen i mål. MasterCoach Klaus er ikke nådig i sin kritikk av keeperen: "Lars er flink til å redde straffer, men redningene er for dårlige. Han redder skuddene for tidlig. Det medfører at ballen går rett tilbake til straffeskytteren. Venter han litt med å redde er sjansen for at ballen går til side for mål mye større."

Til kampen ble fire juniorer hentet inn. Laget trengte litt in ya'face jamaiciske rytmer, og hentet derfor inspirasjon fra juniorlaget. De fire beste danserne ble hentet inn til kampen: Shabaz, Hamsa, Jørgen og Eirik. Sistnevnte startet kampen for HSIL og gjorde et uslettelig inntrykk. God fart, grunnteknikk og spilleforståelse. Pusten hans varte dessverre ikke så lenge, men nok til at HSIL fikk dansefeber. I andreomgang kom trekløveret Shabaz, Hamsa og Jørgen inn på banen og fortsatte dansegrunnlaget Eirik ga oss. Med en hoftedynamikk som overgår de fleste på A-laget, spesielt de over tredve, danset de seg forbi motstanderen, gang etter gang. Det er tydlig at juniorledelsen sin "Operasjon in ya'face" allerede har satt sine spor hos juniorgutta.

Stortalentet Reza Bagherzadeh sliter fortsatt med strekk fra hælkulen og opp til setemusklaturen. Han ble derfor forhindret fra å stille til tirsdagens kamp. Han sendte en taxi til Ekebergsletta med beskjed om forfallet.