Skrevet av Thomas Ødegaard, 2008-06-18

De fleste har hørt om frelseren, de færreste om fristeren. De som var tilstede på Høybråten Memorial Stadium tirsdag kveld fikk oppleve et lite stykke av herligheten. Ikledd sin mest tettsittende varmebukse manet han sine disipler frem til sin tredje seier på rad. Mange på tribunen syntes imidlertid det hadde vært passende med en shorts utenpå varmebuksen. "Slikt vås hører jeg ikke på" sa fristeren, HeadCoach Klas Kristiansen Andresen, til redaksjonen etter kampen mot Oslo Diamantene.
For det er visstnok her hemmeligheten ligger. Det hevdes fra sikre kilder at dette er et av triksene han bruker for å skaffe seg større rom foran motstanderens mål. Ikke vet vi om det stemmer eller ikke, men i kveldens kamp så det ihvertfall ut som at varmebuksene ikke bare skremte publikum, men også motstanderne. Klas sørget alene for to praktfulle scoringer.

Allerede etter 13 minutter ledet kameratene fra Høybråten 2-0 etter scoringer av HeadCoach Klas og Kenneth Hermansen. Da sloknet HSIL fullstendig. Plutselig var det ikke så gøy å spille fotball lenger. Slik så det ihvertfall ut fra sidelinjen. Dette førte til at diamantene fra Oslo tok grepet og til slutt utlignet til 2-2.

Det hevdes at reservekeeper Lars Kaggestad Andresen kun har reddet et par skudd så langt denne sesongen. "Sludder og vås", sier Lars selv til redaksjonen. "Dette er sjofle rykter satt ut av min far. Han føler han har fått ekstremt liten tillit denne sesongen og prøver på denne måten å sette meg i skyggen". Visstnok tok Marit Svendsen Lars til side etter kampen og sa: "Lars, du er ikke en fortapt sjel dømt til et liv i skyggenes dal. Du er en disippel, fristerens disippel". I kveld hadde han uansett en fantastisk strafferedning. Ballen ble klinket opp i krysset, men Lars kastet seg som en panter og fikk reddet. Etterpå måtte vi hente stige for å få han ned fra tverrliggeren igjen.

Mange trodde 1.omgangen kom til å dabbe ut med 2-2, men den gang ei. Mannen med varmebuksene sørget for 3-2 etter 42 minutter og Kenneth The Herminator for 4-2 på straffe på overtid i førsteomgangen. Kenneth meldte forfall til alle treninger i forrige uke fordi han skulle på charterferie til Bodø. Han forsikret HeadCoach Klas når han kom hjem at han hadde bedrevet mye innendørs egentrening...

Reza 1000 rev av hamstringen i kampen mot Rustad for en uke siden. Likevel var han tilbake på sin vante plass i kveldens kamp. Redaksjonen lurte på hvordan en slik skade kan heles så fort. "Ikke noe problem. Som eier av en matvarekjede er jeg nødt til å tenke kreativt. Hvordan skaffe kunder, hvordan få tak i billige matvarer osv. Nå var spørsmålet hvordan jeg i alle dager kunne skaffe meg en ny hamstring på en uke. Løsningen fant jeg i min egen butikk. Ham betyr jo skinke på norsk. Jeg surret derfor sammet åtte pakker kokt skinke fra Fjorland. Deretter festet jeg en strikk (string) rundt de sammesurrete skinkene. Til slutt teipet jeg fast min nye hamstring på baksiden av låret, og tok på meg en stram sykkelbukse utenpå." Reza løp som vanlig som en virvelvind utpå banen, men måtte til slutt gi tapt for strekken atter en gang, til tross for sin nye hamstring.

Nilen sørget for 5-2 mens Kenneth klinket til og sikret HSIL 6-2 seier og seg selv et "uekte" hattrick. Even Bauta Kringlen assisterte de to siste scoringene.

Redaksjonen ønsker også å fremheve juniorspiller Shabaz Ifzal sin debut for A-laget. Shabaz spilte de siste 30 minuttene. Med stor fart og slepen teknikk skapte han stadig vekk problemer for Oslo Diamantene. En spiller vi håper vi kan se mer av fremover.