Skrevet av Jan Harald Olsen, 2011-07-09

HSIL J95 har fra 3. juli til 8. juli deltatt på internasjonal cup i Baskerland, Spania. Dette er en tur vi har gledet oss til lenge, uten egentlig å ha reell tro på stor sportslig suksess. Dette grunnet deltakelse fra alle verdenshjørner: Canada, USA, Brasil, Australia...
Men etter litt nølende innledning av turneringen, med ett tap og to seiere, løsnet det realt spillemessig og vi vant 1/8-dels finale, kvartfinale og semifinale med overbevisende spill og super innsats av alle. Desverre gjorde arrangøren en liten blemme med oppsettet, som betydde at vi fikk kvart, semi og finale samme dag (fredag). Vår motstander i finalen, Twawassen fra Canada, unngikk dette og hadde kun en kamp i bena før finalen. Vi gjorde et hederlig forsøk, men det holdt ikke og canadierne kunne heve den største pokalen. Vi er imidlertid svært stolt over vår prestasjon. Vi fikk virkelig vist hva som bor i laget, og fikk en kjempeopplevelse med på kjøpet! Ikke minst har dette vært en flott oppkjøring foran Norway cup.

Et artig poeng var at finalen ble spilt på Anoeta stadium - hjemmebanen til Real Sociedad. En utrolig flott opplevelse å få komme inn på en slik arena og spille på en slik matte!