Skrevet av Thomas Ødegaard, 2007-06-14

En av A-lagets mest rutinerte og eldste spillere ble i dag tvunget til å legge skoene på hyllen for godt. I dagens B-kamp mot Press var han i en duell med to motstandere. Det venstre kneet hang igjen. Sannsynlig resultat etter de første legeundersøkelsene: Ødelagt korsbånd, avrevet leddbånd og sønderknuste menisker. Les hele saken for mer informasjon.
Vår kamerat og fotballidol Audun Øvrum var den uheldige spilleren. Med kneet teipet og krykker i hendene kom han tilbake til Høybråten stadion for å hente utstyret sitt. Og som alltid.... smilende. Det var kanskje ikke slik han hadde ønsket å legge skoene på hyllen. Lenge har han drømt og snakket om en testemonialkamp mellom HSIL og Gulset IL, men det ser dessverre vanskelig ut i dag.

Etter ca. 80 seriekamper for HSIL var det altså kneet som satte en stopper for Øvrumen. Merkelig nok var kneet som ble ødelagt den eneste kroppsdelen som ikke har vært belastet med skader nedenfor manndommen siden han startet å spille fotball. Som Audun selv sa "Nå må jeg hinke rundt på det kneet som jeg har slitasjegikt i..."

Med Audun på banen frem til og med 2005 sesongen var han med på å vinne 23 kamper, spille 14 uavgjort og tape 17 kamper. Med han på banen scoret vi 112 mål og slapp inn 98. Han sørget selv for 4 av målene og hadde 3 assist. Audun har aldri vært noen grisespiller. 4 gule og 2 røde kort i løpet av fire sesonger er ikke så ille. Han var med i 2006 sesongen også, men den statistikken har redaksjonen arkivert på et hemmelig sted. Audun fikk med seg noen kamper denne sesongen også, men har dessverre vært plaget med en del strekkskader. I de få kampene han har spilt i år har han vist hvilken kapasitet han har/hadde som fotballspiller.

Audun er/var en god fotballspiller. Klok, duellsterk og god plasseringsevne er vel tre egenskaper vi vil huske han godt for. Jeg vil også trekke frem det sosiale aspektet. Audun var en av få som fortsatt vedlikeholdt tradisjonen med å vaske seg etter kamp. Det å ta seg en dusj etter at man har spilt kamp ser ikke ut til å være "in" lenger. Men de av oss som fortsatt sitter igjen etter en trening eller en kamp, småprater og vasker hverandre på ryggen i dusjen, ja, vi vil også savne den delen av Audun. En utrolig hyggelig og skarpskodd kar. Tror ikke det er så mange spillere på Høybråten gjennom tidene som har gått for doktorgraden i sin profesjon.

Vi håper du fortsatt dukker opp på Høybråten stadion og ser på kampene våre. Kom gjerne for å ta en dusj med oss etter kamper og treninger også. Du vil bli savnet både på og utenfor banen Audun.

God bedring!!

Telefonnummeret til Audun er 91825430 for de som vil sende en "God bedring" melding.