Skrevet av Jan Harald Olsen, 2010-09-11

Etter en knallgod kamp mot Fana i semifinalen lørdag, ble finalen mot Stabæk et lite antiklimaks. Forfall, skader og trette ben bidro sterkt til at Stabæk fikk forholdsvis lett match og slo oss 4-1.
Vi har to kamper tidligere denne sesongen mot samme motstander. Begge kampene har vi vunnet, men de har vist at de har noe på gang. Disse jentene er gode på å trille ball og gjøre gode valg. I tillegg har de individuelle ferdigheter, og i sum blir de et godt lag.

Vi kom brukbart i gang også denne gangen, og etablerte et visst trykk de første ti minuttene. Men uten å komme fram til helt klare sjanser. Etterhvert begynte vi å tape duellene på midten og Stabæk kom seg lenger fram. Men heller ikke de greide å komme til særlig med sjanser.

Dommeren syntes også det var lite med sjanser, og ønsket derfor å bidra med dette. Stabæk får et typisk "jentefrispark" (dvs en type frispark som kun tildeles i jentefotball) rett utenfor vår 16 meter. Kine ser ut til å ha kontroll, frisparket var ikke særlig hardt eller velplassert, men den går via vår mur og rett i kassa. 0-1.

I pausen er vi enig om at det fortsatt er store muligheter til å vinne kampen. Vi må passe bedre på deres to midtbanespillere og unngå at de får styre kampen. Men Stabæk starter 2. omgang med å score sitt mål nr 2. Et velplassert skudd som spretter rett foran Kine.

Vi flytter Marte opp i angrepsrekka, og vi etablerer et visst overtak for en periode. Marte setter inn et reduseringsmål, og kort tid etter er Marte millimetere fra å utlikne med et flott skudd i stanga. Det så straks lysere ut!

Men i neste angrep scorer de på nytt. Vi er uheldig med klareringene, og de får et enkelt mål. Vi legger om til 3 bak for å få med flere framover, men de får straks et mål til på et flott sololøp. Dermed 1-4 og løpet var kjørt.

Vi gratulerer Stabæk med seieren. Er godt lag, men som bare såvidt greide å kvalifisere seg til sluttspillet (beste toer).