Skrevet av Stig claussen, 2010-06-25

Veteranlaget M40 har begynt å finne tilbake til gamle og nesten glemte takter.
Veteranlaget M40 hadde sin siste kamp for sommeren torsdag mot Ullern. Det var på forhånd meldt fra Ullern at de kom til å stille sesongens dårligste lag. Når dette ble kjent i brakka ble optimismen og selvtilliten så stor at noen av gutta vurderte å spille med badesko.

Vel, kampen kom i gang og HSIL tok oppskriftsmessig ledelsen med 2-0 etter 5 minutter, begge mål ble satt inn fra distanse av Ulf. Ulf satte inn tre mål denne kvelden. I følge ham selv har dette aldri skjedd før, i hvertfall ikke siden han var myggespiller. Han var overbevist om at dette bare kunne komme av en ting, drakta. Ulf hadde nemlig fiska til seg drakt nummer 10 i brakka, mens alle andre snudde ryggen til.

Etter en slik knallstart begynte diskusjonen å gå om probblemene med å telle alle målene vi kom til å score, og alle ville jo gjerne ta noen soloraid og score selv... Ullern ville det annerledes, og ved pause var plutselig stillingen 2-3. Hva skjedde her da?

Heftige diskusjoner i pausen førte til ny taktikk. Jan foreslo at alle måtte jobbe utpå banen. Og så bestemte Jan seg for at vi måtte score mål og bortviste Stig, den faste spissen, til en helt annen plass på banen mens han selv spaserte opp foran motstanderens mål.

Det viste seg at denne taktikken var perfekt. I stedenfor å sikte på mål, begynte vi å sikte etter Jan, Og han traff vi stort sett hver gang. Det var så lett, fordi Jan er en så stor spiller, noe helt annet enn pingla som stod der i første omgang. Og da var det ikke til å unngå at ballen også begynte å rulle inn i mål. Hele tra ganger klarte Jan å være sist på ballen. Når Ulf og Stig i tillegg klarte å sette inn hvert sitt susende langskudd og forsvaret og keeper med letthet stoppet alle forsøk fra Ullern, var seier med 7-3 i boks.