Skrevet av HSIL Telegrambyrå, 2010-06-23

Høybr/Stovn fikk en drømmestart på kampen mot Ellingsdude. De valgte å gi straffe til motstanderlaget og dermed 0-1 etter ca. 5 minutter. Av en eller annen grunn har HSIL lagt til seg en vane å ligge under etter kun kort tid. Ikke nok med det, etter ca. 5 minutter av andre omgang valgte HSIL å få utvist en spiller. Men, som alltid, Høybr/Stovn leverer i andre omgang, om de så bare har tre spillere på banen. Det uheldige er at Høybråtens blaserte tilskuere da har reist hjem...
"Du kan godt si det er dumt av meg som trener å mane laget frem til å få en scoring mot seg så tidlig i hver kamp. Statistikken viser at vi har sluppet inn 50% av målene i mot oss i løpet av de første 30 minuttene. På den andre siden viser statistikken at vi slipper inn 50% av målene etter de første 30 minuttene. Med andre ord har motstanderne en ganske grei 50/50 prosent sjanse for å score." Dette var kommentaren til tv-lærer og trener Harald Ødegaard umiddelbart etter kampen mot Ellingsdude. Det er nok en grunn til at tv-stjernen underviste i bokmål, sidemål, norsk og nynorsk på Nrk1.

Som nevnt har Høybråten Cheerleadingteam med Unni Storsveen i spissen, og supporterklubben Grushaugen en vane for å reise hjem etter første omgang. Unni Storsveen bedyrer at det ikke er for å være slem, men kampene spilles såpass sent at det blir litt kjølig utover de sene kveldstimer. "Vi har jo korte skjørt, og duskene våre er det ikke særlig varme i, så vi er nødt til å reise hjem for å ikke pådra oss sykdommer." Synd for både tilskuere og spillere. De siste månedene har gruppen på 150 meriterte dansere underholdt president Odd Jan Olstad og hans undersåtter. Grushaugens tre medlemmer var utilgjengelig for kommentarer, men spesialtrener Erik Jarle Hansen var en stolt mann etter kampen: "Jeg har i hele vinter gjort spesialting på treningene, og spillerne har etter hvert blitt ganske så spesialiserte. I enkelte perioder av kampen gjorde blant annet Simen Isbreen noen spesielle ting som jeg har lært bort. Nå skal jeg gå på spesialtrenerkurs til høsten, så nå er det bare å finne frem filmkameraer og fotoapparater. Høstesesongen blir rett og slett spesiell. God sommer."

Solstikk eller ikke. Høybråten løp over motstander Ellingsdude med en mann mindre. Det er tydelig at all løpingen i vinter har gitt HSIL spillerne det ekstra giret som skal til for å avgjøre kampene i siste halvdel av andre omgang. "Vi var oppe i 350 15/15 løp i vinter. Ingen fullførte, men intensjonen var god.", var Harald sin korte kommentar om den saken. Det er uansett tydelig at intensjonen har vært nok for å avgjøre kampene i sluttminuttene.

HSIL lå under 0-1 etter ca. fem minutter. Simen Isbreen pustet litt for hardt på en av Ellingsdudene. Han smalt i bakken og dommeren hadde ikke annet valg enn å dømme straffespark. HTB vil karakterisere førsteomgangen som en middels god åttendedivisjonskamp. Ikke var det tempo, og ikke var det spesielt spennende. Men Torbjørn Müller klarte å pirke inn 1-1 ikke så altfor lenge før pause. Andreomgangen startet der førsteomgangen sluttet, men utvisningen av Jaffer Saleem satte faktisk fart i HSIL. De skjønte plutselig at de måtte begynne å løpe, og de sluttet ikke. Ellingsdude på sin side trodde kampen var ferdigspilt. 2-1 ble satt inn av Vishnuvartan Thuraichelvam, eller Nilen for de som vil ha den kortere varianten. 3-1 ble satt inn av Øyvind Müller, som har vært på et to års treningsopphold i Trøndelag. For et comeback!