Skrevet av HSIL Telegrambyrå, 2010-06-05

Nårstrand 2 entret tirsdag kveld HSILs flotte hjemmearena. Den blankpolerte banen inviterte til sambafotball og generell VM stemning. Aldri har kunstgresset på stadion vært kortere, noe de aller fleste fotballspillere setter pris på. Nårstrands keeper polstret seg opp etter beste evne. Rett og slett for å unngå hoftebrudd.
General Olstad hadde stengt den blå losjen for kvelden, men åpnet isteden kiosken på Ellingsrud stadion. Olstad kommenterte følgende til HTB: "Fasiliteten på Ellingsrud er langt bedre. En ny kaffemaskin er kjøpt inn og pølsene håndlages i hjemmegarderoben. Dessuten har de fleste bil, og avstanden er kort. Det viktigste med fotball er nytelse, både på og utenfor. Når pølsene på banen ikke leverer som ønsket, er kiosken på Ellingsrud et godt alternativ." Det er tydelig at Generalen ikke var fornøyd med det som ble levert på biljardbordet på Høybråten.

Ei heller formann Storsveen. Hun ble observert av en rekke mennesker denne kvelden, men hun fikk tilsynelatende ikke med seg et eneste sekund av kampen. Hun kommenterer følgende: "Jeg var sikker på at kampen var satt opp på grusbanen. Jeg tok med meg fluktstolen og plasserte meg i den ene enden av den. Der satt jeg i en og halv time og ventet på kampstart. Først når kampen var ferdigspilt oppdaget jeg at kampen ble spilt på banen ved siden av. Det var jo fryktelig leit da. I tillegg ble jeg så fryktelig tørr i munnen av all grusen."

En rekke tidligere storspillere, trenere på høyt og lavt nivå og supporterklubben Grushaugen hadde møtt opp på stadion for å se hvilke artisterier evigunge Thomas Ødegaard hadde på lager denne gangen. Den slanke atleten innfridde alle forventninger under oppvarmingen til kampen, men når kampen skulle starte entret nykommeren Martin Bredby banen istedenfor nevnte Ødegaard. Martin hadde en behaglig oppvarming, der han lå i solsteken og spiste bananer mens de andre varmet opp sener og muskler. "En kontrollert finte", var kommentaren til massør, overlærer og trener Harald Ødegaard. "Nårstrand forventet et helt annet spill med Ødegaard på banen, men fikk seg en skikkelig overraskelse da Bredby startet isteden. Martin er en helt annen spillertype. Ødegaard representerer fart og teknikk, mens Bredby er selveste definisjonen på ro og rutine".

Selve kampen var ikke representativ til hva vi kan forvente i VM. Lavt tempo og svake avleveringer (red.anm: pasninger) preget kampen. Nårstrand var på forhånd ikke ansett som et av topplagene, men HSIL beviste samtidig akkurat det samme om seg selv. At trener Harald Ødegaard ikke spiller selv er for redaksjonen en gåte. HSIL vant 2-1, men gikk av banen som de hadde tapt 10-0. Men seier ble det...